Pfizer/BioNTech Covid-19-vaccin bekroond met Galenus Geneesmiddelenprijs 2020HomeNieuwsHot topicsPfizer/BioNTech Covid-19-vaccin bekroond met Galenus Geneesmiddelenprijs 202015/10/2021

Op 12 oktober 2021 werd de Galenus Geneesmiddelenprijs uitgereikt aan het Pfizer/BioNTech-vaccin: het eerste vaccin goedgekeurd in Europa dat ons beschermt tegen COVID-19 en dat gebruik maakt van de messenger-RNA-technologie. Deze prijs bekroont een dubbele prestatie: technologische uitmuntendheid in een noodsituatie en de moed van alle actoren die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19.

Een prestigieuze prijs voor een baanbrekend vaccin

Al meer dan 38 jaar organiseert Roularta HealthCare, uitgever van het tijdschrift Artsenkrant, jaarlijks de Galenusprijs in België en Luxemburg. Door zijn reputatie en uitstraling is het dé belangrijkste prijs ter wereld voor farmaceutisch onderzoek en innovatie. De Galenusprijs bekroont het meest vernieuwende en doorslaggevende werk op vlak van farmacologie, medische hulpmiddelen en geneesmiddelenontwikkeling. 

Dit jaar werd de Galenus Geneesmiddelenprijs toegekend aan het covid-19-vaccin van Pfizer/BioNTech, dat werd beoordeeld als het meest innovatieve en betekenisvolle geneesmiddel voor de mens in 2020. Het door Pfizer en BioNTech ontwikkelde vaccin, dat in minder dan een jaar werd goedgekeurd, was het eerste vaccin dat ons tegen COVID-19 beschermt met behulp van de mRNA-technologie.  Dit was mogelijk door de toepassing van de mRNA-technologie die gebaseerd is op vele jaren pionierswerk en wereldwijde samenwerking tussen wetenschap, farmaceutische industrie en registratie-instanties.

Het is de derde keer dat Pfizer de Galenusprijs in ontvangst mag nemen voor het meest innovatieve geneesmiddel, na twee eerdere prijzen in 2013 en 2017 voor de ontwikkeling van geneesmiddelen die nuttig zijn bij bepaalde kankerbehandelingen.

We willen deze Galenusprijs graag opdragen aan al onze teams en aan al diegenen die ons hun vertrouwen schenken om het verschil te maken. Wij putten vreugde uit elke uitdaging die wij samen aangaan en uit het feit dat wij hebben bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19.

Meer informatie vind je op onze pagina over het COVID-19-vaccin.