Kanker

KANKER Image

Met meer dan 100 verschillende soorten is kanker één van de meest complexe ziekten. Hoewel de kennis van de biologie ervan voortdurend toeneemt, blijft kanker een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld. [1]

De kankerbehandelingen die Pfizer ontwikkelt, zijn even uiteenlopend als de ziekte zelf. Hoewel traditionele therapieën, zoals chemotherapie en bestraling, belangrijke opties blijven voor patiënten en artsen, zoeken onze wetenschappers ook nieuwe manieren om kankercellen rechtstreeks en doeltreffender aan te vallen.

We concentreren ons op de meest innovatieve wetenschappelijke vorderingen en laten ons leiden door de dringende noodzaak om patiënten toegang te bieden tot de volgende generatie anti-kankergeneesmiddelen. Hierbij hopen we steeds meer gerichte en geavanceerde behandelingen te ontwikkelen die het leven van patiënten echt kunnen veranderen.

Wist u dat :

  • in de voorbije 10 jaar 350.000 mensen in België kanker hebben overleefd.
  • in 50 jaar tijd het overlevingspercentage 5 jaar na de kankerdiagnose op indrukwekkende wijze is gestegen, van 40% naar bijna 70%. [2]

KANKER UITGELEGD IN VIDEO'S

Uw gezondheid
pfizer onco thumbnail

KANKER UITGELEGD IN VIDEO'S

Wanneer jij of één van je naasten te horen krijgt dat je kanker hebt, roept dit veel onzekerheden en vragen op. Ontdek hier een reeks video's die een aantal vragen over kanker beantwoorden, waaraan onconurses, psycho-oncologen, artsen en patiënten hebben meegewerkt.