Ik ben dokter
of apotheker
Contacten
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
OntstekingsziektenHomeUw gezondheidZiekten en therapeutische domeinenOntstekingsziekten

Een ontsteking is een biologische reactie op potentieel gevaar of schade aan de organen van ons lichaam. Maar bij auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, de ziekte van bechterew, psoriatische artritis, colitis ulcerosa en heel wat andere, raakt ons eigen immuunsysteem ontregeld en valt het ons eigen lichaam aan [1].

Deze auto-immuunziekten kunnen pijnlijk en slopend zijn en een aanzienlijke invloed hebben op de levenskwaliteit van de mensen die lijden aan deze ziekten. De huidige behandelingen voorkomen niet altijd de verdere ontwikkeling van de ziekte.

Onze wetenschappers spitsen zich toe op drie specifieke domeinen met een onvervulde therapeutische behoefte: reumatologie, gastro-enterologie en dermatologie.

Op korte termijn streven we ernaar innovatieve immunosuppressieve geneesmiddelen te ontwikkelen die de ongepaste activiteit van het immuunsysteem reguleren en zo meer patiënten in remissie brengen. Op langere termijn willen wij een beter inzicht krijgen in manieren om het immuunsysteem naar behoren te laten functioneren en ons lichaam gezond te maken.

Atopische dermatitisChronische artritis uitgelegd in video’sBronnen
  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK27155/

Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers