Werkingsmechanisme van kankerbehandelingenHomeUw gezondheidZiekten en therapeutische gebiedenKankerWerkingsmechanisme van kankerbehandelingen

Artsen kunnen verschillende soorten medicamenteuze behandelingen voorschrijven. Ontdek in deze reeks video’s de wijze waarop ze werken.

CDK4/6-remmer

In deze video leer je meer over het ontstaan ​​van kankercellen en het belang van de combinatie van een CDK4/6-remmer met een anti-hormonale therapie bij de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

CDK 4/6 = Cyclin-Dependant Kinases = Cycline 4/6 afhankelijk kinase

PARP-remmer

In deze video leer je meer over de rol van de BRCA1- en BRCA2-genen, alsook het PARP-enzym bij borstkanker met een BRCA-1 of BRCA-2 gen mutatie.

BRCA1/2 = Breast Cancer gene 1/2= Borstkankergen 1/2 ; PARP = Poly(ADP-Ribose) Polymerase

Doelgerichte therapieën

In deze video leert u meer over doelgerichte anti-kanker therapieën, in het bijzonder anti-angiogene gerichte therapieën. Deze therapieën worden gebruikt om verschillende soorten kanker te behandelen, waaronder nierkanker.

Meer informatie over kanker

Wanneer jij of één van je naasten te horen krijgt dat je kanker hebt, roept dit veel onzekerheden en vragen op. Ontdek hieronder een reeks video's die een aantal vragen over kanker beantwoorden, waaraan onconurses, psycho-oncologen, artsen en patiënten hebben meegewerkt.

Ontdek de video's

Wil je meer weten? Heb je veel vragen over de impact van borstkanker? We hebben een gids ontwikkeld om de vragen te beantwoorden die je misschien hebt over uitgezaaide borstkanker.

Ontdek de video's

231203 – December 2023