Ik ben dokter
of apotheker
Contacten
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
Werkingsmechanisme van kankerbehandelingenHomeUw gezondheidZiekten en therapeutische gebiedenKankerWerkingsmechanisme van kankerbehandelingen

Artsen kunnen verschillende soorten medicamenteuze behandelingen voorschrijven. Ontdek in deze reeks video’s de wijze waarop ze werken.

CDK4/6-remmer

In deze video leer je meer over het ontstaan ​​van kankercellen en het belang van de combinatie van een CDK4/6-remmer met een anti-hormonale therapie bij de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

CDK 4/6 = Cyclin-Dependant Kinases = Cycline 4/6 afhankelijk kinase

PARP-remmer

In deze video leer je meer over de rol van de BRCA1- en BRCA2-genen, alsook het PARP-enzym bij borstkanker met een BRCA-1 of BRCA-2 gen mutatie.

BRCA1/2 = Breast Cancer gene 1/2= Borstkankergen 1/2 ; PARP = Poly(ADP-Ribose) Polymerase

220660 - May 2022

Kanker uitgelegd in video's

 

Wanneer jij of één van je naasten te horen krijgt dat je kanker hebt, roept dit veel onzekerheden en vragen op. Ontdek hier een reeks video's die een aantal vragen over kanker beantwoorden, waaraan onconurses, psycho-oncologen, artsen en patiënten hebben meegewerkt.


Ontdek de video's
Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers