Ik ben dokter
of apotheker
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
InfectieziektenHomeUw GezondheidZiekten en therapeutische domeinenInfectieziekten

Anti-infectieuze behandelingen vormen de hoeksteen van onze moderne geneeskunde. Ze omvatten antibacteriële, antivirale, schimmelwerende en antiparasitaire geneesmiddelen die allemaal gericht zijn op de behandeling of het voorkomen van infecties.

Deze anti-infectieuze behandelingen hebben een revolutie teweeggebracht in de gezondheidszorg, meer bepaald door de behandeling of preventie van ernstige ziekten zoals longontsteking, tuberculose of AIDS mogelijk te maken. Pfizer heeft nu meer dan 80 anti-infectieuze geneesmiddelen en vaccins en blijft zoeken naar mogelijkheden om dit behandelingsaanbod uit te breiden.

Naast anti-infectieuze behandelingen biedt Pfizer ook ontstekingsremmende middelen aan, zoals corticosteroïden, die gericht zijn op het beheersen van de ontsteking, het tegengaan van allergische reacties of het onderdrukken van de schadelijke acties van het immuunsysteem. [1]

Onze aanpak omvat ook de preventieve strijd tegen antimicrobiële resistentie (AMR). Deze resistentie stelt micro-organismen (zoals bacteriën) in staat een behandeling met een geneesmiddel (bv. een antibioticum) te overleven. We voeren deze preventieve strijd door middel van sensibiliseringscampagnes, maar ook door vaccinatie.

Wist u dat :
Pfizer heeft een zeer belangrijke medische rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog door als eerste penicilline in massaproductie aan te bieden, een antibioticum dat nodig was voor de behandeling van de gewonde soldaten.

Bronnen

Pfizer 2018 annual review. 'Furthering Pfizer's global anti-infectives leadership'

Over corticosteroïdenAntimicrobiële resistentie (AMR)

Gerelateerde artikelen

Ontmoet de supermicrobenThink Fungus : Fungal disease awareness week
Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers