Cardiovasculaire ziektenHomeUw gezondheidZiekten en therapeutische domeinenCardiovasculaire ziekten

Binnen de inwendige geneeskunde richten onze wetenschappers zich op de ontdekking en ontwikkeling van therapieën voor metabole stoornissen, hart- en vaatziekten, diabetes, cachexie, hepatische steatose (niet-alcoholische leververvetting) en andere leverziekten.

De voorbije decennia was er een opmerkelijke daling van het aantal sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten. Dit is grotendeels te danken aan het verminderde tabaksgebruik en aan de moderne wetenschap, die doeltreffende therapieën voor hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte heeft ontwikkeld [1]. Toch blijven hart- en vaatziekten (cvd) en stofwisselingsziekten wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak [2]. 

Al meer dan 50 jaar loopt Pfizer voorop in het herdefiniëren van de beheersing van cardiovasculaire risico’s door patiënten de hoognodige behandelingen aan te bieden.
Wij zijn van mening dat een meer globale aanpak vereist is in de strijd tegen alle aandoeningen van het cardiovasculaire systeem en hun onderliggende oorzaken, waaronder zwaarlijvigheid en stofwisselingsziekten.

Vandaag richt Pfizer zich op het onderzoek naar therapieën voor de behandeling van de metabole afwijkingen die de kans op hart- en vaatziekten vergroten, maar ook voor de behandeling van het hart zelf. Dit zou gaan om gerichtere therapieën, en om therapieën die twee of meer geneesmiddelen combineren.

Om meer te weten over deze hart- en vaatziekten en hun behandeling, kunt u terecht op de website van de belgische cardiologische liga

Bronnen
  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5268076/

  2. https://www.who.int/cardiovascular_diseases/about_cvd/fr/