Ik ben dokter
of apotheker
Contacten
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
Digital HealthHomeUw gezondheidDigital Health

Digitale technologieën ten dienste van de gezondheid

De ontwikkeling van digitale technologieën is de afgelopen jaren exponentieel geweest in de maatschappij en bij Pfizer zijn we ervan overtuigd dat ze echte revoluties teweeg kunnen brengen in de gezondheidszorg. Daarom houden wij ons al enkele jaren bezig met digitale gezondheid, ook wel "e-Health" genoemd. Of het nu gaat om preventie door lichaamsbeweging aan te moedigen, de behandeling van een ziekte te vergemakkelijken, onderzoek te versnellen, een relatie tussen arts en patiënt tot stand te brengen, of om nauwkeuriger en efficiënter te werken, de voordelen van digitale gezondheid zijn talrijk. 

Het e-gezondheidslandschap in België

Vanaf 2018 heeft de Belgische overheid een strikt validatieproces ontwikkeld voor mobiele gezondheidsapps die worden erkend als medische hulpmiddelen om hun kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid te garanderen. Het mobile health Belgium platform biedt dus een duidelijk kader om de ontwikkeling van medische mobiele apps te ondersteunen en tegelijkertijd patiënten en medisch personeel te helpen hun weg te vinden. Met dit kader laat de overheid ruimte voor creativiteit bij de ontwikkeling van toepassingen die een echte toegevoegde waarde hebben voor de gezondheid. 

De betrokkenheid van Pfizer bij digitale gezondheid

En dat is waar Pfizer om de hoek komt kijken. Sinds 1849 zet Pfizer zich in voor patiënten, voor onderzoek en ontwikkeling van innovatieve behandelingen. Dus was het een logische volgende stap om digitaal te gaan.

Guy Van den Meersche en Nathalie Gonnissen maken momenteel deel uit van de Digital Health taskforce binnen Pfizer België : "Wij helpen start-ups om hun project te verwezenlijken: wij kunnen hen onze deskundigheid, onze ervaring op het terrein of zelfs ons netwerk van contacten ter beschikking stellen". 

Starters met elkaar in contact brengen, hen helpen behoeften te verzamelen om er beter op in te spelen, hen door administratieve processen loodsen, patiënten en zorgverleners voorlichten en informeren... Pfizer levert tal van inspanningen om ervoor te zorgen dat digitale gezondheid praktische hulp kan bieden op verschillende therapeutische gebieden. 

De voordelen van e-gezondheid voor patiënten en gezondheidswerkers

Zoals bij vele alledaagse toepassingen geeft digitale technologie de mogelijkheid om het leven te vereenvoudigen. In de gezondheidszorg maken digitale technologieën het mogelijk behandelingen sneller te ontwerpen, te ontdekken en op de markt te brengen. Zij helpen bijvoorbeeld patiënten voor klinische studies goed te selecteren en de gegevensanalyse te versnellen. Maar deze medische toepassingen helpen patiënten ook om hun ziekte beter te begrijpen en ermee te leven. Daarom werkt Pfizer, intern of in samenwerking met partners, ijverig aan de ontwikkeling ervan.

Wist u dat :
In mei 2019 is Pfizer een samenwerking gestart met imec-istart, een "business accelerator" die kleine bedrijven helpt op te schalen van start-ups naar internationale scale-ups. Met dit partnerschap wil Pfizer technologische innovatie ten voordele van patiënten versnellen door zijn farmaceutische expertise te combineren met de technologische knowhow van start-ups en scale-ups. 

Voor meer informatie: Pfizer en imec.istart kondigen partnerschap aan

Bingli biedt een medische vragenlijst op basis van artificiële intelligentie die online kan worden ingevuld vóór een consultatie om de arts te helpen zich voor te bereiden en de patiënt een beter inzicht te geven.

Medcheck waarschuwt zorgverleners voor mogelijke interacties tussen geneesmiddelen bij het voorschrijven. 

Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers