Ik ben dokter
of apotheker
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
Pfizer wereldwijd HomeOver onsPfizer wereldwijdHomeNewsPodcastsDe oorsprong

Het succesverhaal van Pfizer begon in een stadsdeel van New York, Brooklyn. Het was daar dat twee jonge emigranten uit Ludwigsburg, Duitsland, in 1849 een mooi chemisch bedrijf oprichtten met $2500 die ze net hadden geleend. Een van hen was een apotheker genaamd Karl Pfizer. De andere is zijn neef; hij is koopman en bakker. Zijn naam is Karl Erhart. Aanvankelijk vervaardigden zij ruwe chemicaliën voor de farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie.

In die tijd werd santonine algemeen gebruikt om worminfecties te behandelen. Maar deze ontwormer smaakte vreselijk. Karl Erhart, een voormalig banketbakker, had een idee: hij gaf de santonine die niemand lustte een lekkere amandelsmaak en de vorm van een snoepje. De nieuwe "santonine" was een hit! Dit was alles wat nodig was om de geïnfecteerde patiënten ervan te overtuigen eindelijk goed voor zichzelf te zorgen. Dit versterkte ook de financiële positie van het bedrijf en gaf het een echte impuls, zozeer zelfs dat het bedrijf 50 jaar later dochterondernemingen in de gehele Verenigde Staten zou hebben. Pfizer opende zijn eerste buitenlandse dochteronderneming in 1951.

Pfizer vandaag

Pfizer startte tien jaar geleden een diepgaande transformatie om zijn innovatiecapaciteiten te verbeteren en te worden wat het vandaag is: een op wetenschap gebaseerd bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van doorbraken die het leven van patiënten veranderen. Voor de andere twee activiteiten, Consumer Healthcare en Upjohn, zijn in 2019 en 2020 fusie- of joint venture-overeenkomsten gesloten met andere spelers in de gezondheidszorg. Het nieuwe Pfizer, geheroriënteerd rond de entiteit Biopharmaceuticals Group, verzekert ons innovatievermogen en ons vermogen om op een duurzame manier beter tegemoet te komen aan onbeantwoorde medische behoeften.

80.000
medewerkers 
Aanwezig in
125
landen
35
productiefaciliteiten 

Over de hele wereld streven onze meer dan 80.000 medewerkers één enkel doel na: bijdragen tot de ontdekking, ontwikkeling en distributie van innovatieve geneesmiddelen om patiënten te beschermen en hun levenskwaliteit te verbeteren. 

Met onze geneesmiddelen en vaccins bieden wij een potentieel anwtoord op enkele van de grootste uitdagingen in de hedendaagse geneeskunde: de strijd tegen kanker, hart- en vaatziekten, infectieziekten, antibioticaresistentie, het einde van de diagnostische wispelturigheid voor zeldzame ziekten, en de ontwikkeling van immuuntherapie en gentherapie als nieuwe therapeutische middelen. 

Pfizer in België Pfizer in Luxemburg Onze missie Engagement PartnersOUR VOICE
Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers