Pfizer Logistics CenterHomeOver onsPfizer in BelgiëPfizer Logistics Center Company Timeline We're built on a long history of innovation and a proven dedication to help people live healthier lives. Explore the milestones along our journey. CTA Button

Het Zaventem Logistics Center is het belangrijkste logistiek centrum van Pfizer ter wereld. Het is de draaischijf voor twee derde van het wereldwijde productstromen van Pfizer.

Onze collega's, een dynamische en diverse groep van meer dan 52 nationaliteiten, zorgen er dagelijks voor dat de geneesmiddelen vanuit de verschillende productiesites zo snel en efficiënt mogelijk over de hele wereld worden gedistribueerd. Wij garanderen een correcte documentatie, met inachtneming van de talrijke procedures in verband met de (inter)nationale geneesmiddelenwetgeving. Wij coördineren, volgen en transporteren de temperatuur-gecontrolleerde verzendingen over zee, spoor en lucht.

Een wendbaar en servicegericht logistiek centrum 

De bevoorradingsketen van het Pfizer Logistics Center is een voorbeeld van wendbaarheid, vastberaden om mensen te dienen. Dit blijkt o.a. uit de innovatieve tools die , die de traceerbaarheid aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat geneesmiddelen tijdig worden geleverd aan de patiënten die ze nodig hebben. 

Het Zaventem Logistics Center heeft ook een cruciale rol gespeeld in de verdeling van het COVID-19 vaccin over de hele wereld, terwijl we de continuïteit van de levering van ons volledige portfolio garanderen.

Een recordbrekende logistieke standaard  

In de afgelopen jaren heeft het Pfizer Logistics Center verschillende spraakmakende industrieprijzen gewonnen:

  • Lifetime Achievement Trophy 2018 (Flanders Investment & Trade) samen met de andere 3 Pfizer sites in België

  • Belgian Supply Chain Award 2017 voor de TrackiT applicatie, zijn end-to-end transit visibility project

  • Guinness World Record 2017 voor de grootste medicijndonatie in 24 uur

Kerncijfers

  • 2/3 van alle Pfizer producten en geneesmiddelen voor meer dan 188  landen ter wereld

  • 250.000 palletten worden per jaar over zee, spoor en lucht verzonden

Het Pfizer Logistics Center distribueert Pfizer’s geneesmiddelen over de hele wereld. Ontdek ook onze site in Puurs die zich bezighoudt met de productie en verpakking van onze geneesmiddelen en vaccins.

Hoofdkantoor - BrusselKlinisch onderzoek - BrusselProductie - Puurs