Ik ben dokter
of apotheker
Contacten
InvesteerdersJobsNieuws en mediaContacten
Pfizer Logistics CenterHomeOver onsPfizer in BelgiëPfizer logistics center Company Timeline We're built on a long history of innovation and a proven dedication to help people live healthier lives. Explore the milestones along our journey. CTA Button

Zaventem Logistics Center is het belangrijkste logistiek centrum van Pfizer ter wereld. Het is de draaischijf voor twee derde van het wereldwijde productstromen van Pfizer.

Onze collega's, een dynamische en diverse groep van meer dan 30 nationaliteiten, zorgen er dagelijks voor dat de geneesmiddelen vanuit de verschillende productiesites zo snel en efficiënt mogelijk over de hele wereld worden gedistribueerd. Wij garanderen een correcte documentatie, met inachtneming van de talrijke procedures in verband met de (inter)nationale geneesmiddelenwetgeving, en wij coördineren de verzendingen, zowel nationaal als over zee, per spoor en door de lucht.

Wij werken samen met Brussels Airport Cargo voor zendingen die op temperatuur gecontroleerd zijn. De site speelt ook een belangrijke rol in de bevoorrading van ontwikkelingslanden.

Een wendbaar en servicegericht logistiek centrum 

De bevoorradingsketen van het Pfizer Logistics Center is een voorbeeld van wendbaarheid, vastberaden om mensen te dienen. Dit blijkt o.a. uit zijn eigen Trackit-toepassing, die de traceerbaarheid aanzienlijk verbetert en ervoor zorgt dat geneesmiddelen tijdig worden geleverd aan de patiënten die ze nodig hebben. Met Trackit kan het centrum een overzicht geven van de zendingen op een bepaald moment.

Het Zaventem Logistics Center heeft ook een cruciale rol gespeeld in de verdeling van het Covid-19 over de hele wereld.

Een recordbrekende logistieke standaard  

In de afgelopen jaren heeft het Pfizer Logistics Center verschillende spraakmakende industrieprijzen gewonnen:

  • Lifetime Achievement Trophy 2018 (Flanders Investment & Trade) samen met de andere 3 Pfizer sites in België

  • Belgian Supply Chain Award 2017 voor de TrackiT applicatie, zijn end-to-end transit visibility project

  • Guinness World Record 2017 voor de grootste medicijndonatie in 24 uur

Kerncijfers

  • 2/3 van alle Pfizer product- en geneesmiddelenstromen

  • Meer dan 24 000 verschillende productreferenties

  • 300.000 palleten per jaar verscheept over zee, via wegen, per spoor en door de lucht (exclusief covid-19 vaccins)

Het Pfizer Logistics Center distribueert Pfizer’s geneesmiddelen over de hele wereld. Ontdek ook onze site in Puurs die zich bezighoudt met de productie en verpakking ervan.

Hoofdkantoor - BrusselKlinisch onderzoek - BrusselProductie - Puurs
Uw gezondheidOnze geneesmiddelenOnderzoek en innovatieOver onsWerken bij PfizerInvesteerders Jobs Nieuws en mediaPfizer voor professionnalsPrivacy policyGebruiksvoorwaarden ContactenLeveranciers