Klinisch onderzoek-Brussel

Erasme

De klinische onderzoekseenheid van Pfizer in Brussel (“Pfizer Clinical Research Unit” of PCRU) is een ultramoderne onderzoeksfaciliteit die zich toelegt op vroege klinische studies (met name fase I). Wereldwijd heeft Pfizer slechts twee van dergelijke eenheden: één in New Haven (Connecticut, VS) en één in Brussel op de universiteitscampus van het Erasmusziekenhuis.

In de 29 jaar van haar bestaan, heeft de PCRU in Brussel meer dan 500 klinische fase I-studies uitgevoerd (onder andere) met de medewerking van verscheidene duizenden deelnemers. Ze beschikt over een gekwalificeerde groep van artsen, verpleegkundigen, apothekers, laboratoriumtechnici en administratief personeel die hand in hand klinische studies uitvoeren en zo patiënten over de hele wereld helpen.

Sinds 2005 bezet de PCRU de bovenste twee verdiepingen van het dagziekenhuis. De onderzoeksruimten, het laboratorium, de apotheek en de installaties in het algemeen zijn uitgerust met de modernste technologie.

Momenteel zijn er duizenden deelnemers geregistreerd in de databank van de PCRU. De Pfizer Clinical Research Unit in Brussel heeft haar activiteiten ook uitgebreid naar het nabijgelegen Centre Administratif Hospitalier (CAH), dat plaats biedt aan screeningonderzoeken voor klinische studies, ambulante activiteiten en enkele administratieve diensten. In 2017 heeft Pfizer een satellietsite geopend in Hasselt, op Campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis. Dankzij deze satellietunit kunnen deelnemers die dat wensen ambulante bezoeken afleggen in Hasselt in plaats van in Brussel.

Hoofdkantoor - Brussel

Productie - Puurs

Logistiek - Zaventem