Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hackathon: adrenalineboost voor het hele weekend

De hackathon die plaatsvond in de Pfizergebouwen van 18 tot 20 maart is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Het management, het  communicatie- en digital lead en facility team en andere ondersteunende diensten, zetten alles op alles om de honderd deelnemers goed te kunnen ontvangen. Een van die deelnemers was Chris Pionet, Investigator Site Development Lead bij Pfizer: “Ik heb hier zo veel uitgehaald. Dat had ik nooit verwacht.”

De hackathon ging op vrijdagavond van start en eindigde op zondagavond met de bekendmaking van de winnaars. De organisatoren stelden op voorhand zes concrete uitdagingen op waaruit de teams er een moesten kiezen. Enkele van die uitdagingen haalden Chris Pionet over de streep om zich in te schrijven voor een, naar eigen zeggen, onvergetelijke ervaring.

“Toen ik de “Clinical Trials” - en “Delighting  Patients”-uitdagingen las, wist ik meteen dat ik wilde mee doen. Het sluit nauw aan bij mijn dagelijks werk en het leek me leerrijk om kennis te maken met designers en developers - de mensen die we hard nodig gaan hebben als we mobiele oplossingen willen inzetten binnen onze gezondheidszorg.”

Het werd voor Chris een weekend om nooit meer te vergeten. Niet alleen kon ze meedenken aan MyHealthBox, een platform dat patiëntengegevens samenbrengt, ze werkte er ook actief aan mee. Dat het platform daarnaast ook klinische onderzoeken en patiënten met elkaar verbindt, is het werk van Chris.

“Dat is mijn stokpaardje. In België doen we het zeer goed inzake klinisch onderzoek. We starten het snelst op, maar de rekrutering volgt niet altijd even goed. Als we ons concurrentievoordeel willen behouden, moeten we oplossingen bedenken om sneller vrijwilligers en patiënten te rekruteren. Dat ik aan zo’n oplossing kon meewerken, geeft me het gevoel dat ik echt iets kan veranderen voor Pfizer op het vlak van klinisch onderzoek.”

Het team van Chris bevatte developers, coders, designers en testers. “Maar je mag nog de beste iOS-ontwikkelaars hebben, ze moeten wel weten wat ze moeten ontwikkelen. Daar kon ik mijn bijdrage leveren”, zegt Chris. Meteen voegt ze eraan toe: “Toen ik om half 12 ’s avonds naar huis ging, deden zij wel nog de hele nacht door. Ongelofelijk. Ik stond op en ze hadden een website gebouwd”, lacht Chris.

Dagelijks werk

Chris heeft er een weekend voor ‘opgeofferd’, maar ze kreeg er wel veel voor terug en haalde er meer energie uit dan het heeft gekost. “Ik heb veel mensen ontmoet die ik in de toekomst zeker nog zal zien”, zegt ze.

“Dit weekend was echt dare to try. We moesten bijvoorbeeld ook een businessmodel opmaken met een waardepropositie. Wel, ik ben nu bezig aan een project waarvoor ik hetzelfde moet doen. Ik heb tijdens het hackathonweekend zoveel ideeën kunnen opdoen die ik ook in mijn dagelijks werk kan inzetten.”