Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pfizer in BelgiëFootprint

De voetafdruk van Pfizer in België gaat terug tot de jaren 50 van de vorige eeuw toen Pfizer het eerste kantoor op het Europees continent opende in Brussel. Van meet af aan speelde België een cruciale rol voor Pfizer in Europa, onder meer omdat het Amerikaanse hoofdkwartier geloofde in een sterke autonomie voor de overzeese kantoren. Het aanwerven van lokale werknemers werd bovendien sterk aangemoedigd.

Dat alles heeft er toe geleid dat België tot op vandaag een groot aantal Pfizer-vestigingen kent. Omwille van de hoogtechnologische expertise en opleidingsgraad van het personeel en het hoge niveau van academisch onderzoek, blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België.

Van de prille ontwikkeling van medicijnen in het Pfizer Clinical Research Center tot de productie van vaccins en het verschepen van de producten over de hele wereld: het gebeurt allemaal in België. Dat maakt van ons land een unieke schakel in het Pfizer-netwerk.

à Met haar 2.500 werknemers is België goed voor 3% van het totale aantal Pfizerpersoneelsleden. Naast werkgelegenheid investeert Pfizer ook heel wat in wetenschappelijk en academisch onderzoek in samenwerking met universiteiten.

Pfizer België omvat vier vestigingen: in Anderlecht (Pfizer Clinical Research Centre), Elsene (Administratief en commercieel hoofdkwartier), Puurs (productiesite) en Zaventem (distributiecentrum). In Luxemburg bevindt zich de commercieel-administratieve vestiging voor het Groothertogdom Luxemburg.