Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Management team


Karel Van De Sompel – Managing Director Pfizer NV

Karel Van De Sompel – Managing Director Pfizer NV

Afgestudeerd als licentiaat in de kinesitherapie startte Karel in 1983 bij de firma Byk Golden (nu Altana). Na drie jaar stapte hij over naar Pfizer waar hij verschillende managementfuncties binnen het departement Sales en Marketing opnam. In 2001 nam zijn carrière een wending en vertrok hij met zijn vrouw en kinderen naar het buitenland voor een leidinggevende functie binnen Pfizer Canada. Nadien leidde hij de Europese marketing brand teams vanuit Karlsruhe en Londen. In 2008 werd hij benoemd als Vice President Marketing voor Europa en Canada.

Na ongeveer elf jaar in het buitenland, keerde Karel op 1 februari 2012 terug naar België om er de functie van Managing Director te bekleden. Deze functie combineerde hij met een positie als Business Unit Head Oncology voor België en Luxemburg. Op 1 maart 2014 nam Karel de positie in van Business Unit Head ‘Global Innovative Pharma’ die hij combineert met zijn functie als Managing Director voor Pfizer NV.

Karel is lid van de Pharma.be-raad, LAWG en de Health, Science & Technology Group en heeft meer dan dertig jaar ervaring als leidinggevende in de farmaceutische industrie. Hij bezit een masterdiploma kinesitherapie van de Katholieke Universiteit Leuven en een INSEAD Business Management-diploma.

Karel is 53 jaar en woont in Bertem, samen met zijn vrouw Marijke en hun vier kinderen (drie zonen en een dochter).

Ian Read – CEO Pfizer Global

Ian Read – CEO Pfizer Global

Ian Read begon zijn carrière bij Pfizer in 1978 als operational auditor. In 1995 werkte hij in Zuid-Amerika, waar hij enkele van de belangrijkste leidinggevende functies opnam, zoals CFO bij Pfizer Mexico en Country Manager bij Pfizer Brazilië. In 1996 werd Ian voorzitter van de Pfizer International Pharmaceutical Group, verantwoordelijk voor Latijns- Amerika en Canada, en in 2000 werd hij Executive Vice President Europe. Hij werd in 2001 benoemd tot Corporate Vice President. Sinds december 2010 is hij CEO van Pfizer.