Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corporate Social ResponsibilityPfizer streeft actief naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. Toegang tot gezondheidszorg en betere gezondheidssystemen voor de meest hulpbehoevenden zijn voor Pfizer de drijfveer om op een gecoördineerde manier samenwerkingen aan te gaan. Niet enkel via fondsen maar ook via de sterktes van het bedrijf – namelijk onze collega’s, hun talenten en expertise.

Infectious Disease Institute (IDI)

Pfizer steunt het medische opleidingscentrum van de Uganda Makere Universiteit om medisch personeel op te leiden binnen de specifieke situatie in hun gemeenschap. Op die manier helpt Pfizer meebouwen aan een structurele oplossing voor HIV/aids en aanverwante infectieziektes.

Partnership

In ontwikkelingslanden waar het aantal HIV-patiënten hoger is dan 1%, doneert Pfizer gratis een medicijn tegen infecties die gepaard gaan met aids.

Health Fellows Program

Is een wereldwijd vrijwilligersprogramma dat Pfizer-medewerkers toelaat om voor korte periodes bij internationale ontwikkelingsorganisaties te gaan helpen. Tijdens hun opdracht kunnen ze hun medische expertise en kennis van de sector toepassen om de toegankelijkheid, kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg te verbeteren.

International Trachoma Initiative

Trachoma is een besmettelijke oogziekte die vooral voorkomt in Afrika en Azië. Het is wereldwijd de grootste oorzaak van blindheid. Pfizer verspreidt een antibiotica met als doel om tegen 2020 trachoma de wereld uit te helpen. Pfizer doneerde al meer dan 250 miljoen behandelingen aan 19 landen.

Mobilize Against Malaria

Is een programma waarin samengewerkt wordt met de gemeenschappen in Ghana om malariasymptomen te herkennen, te behandelen en terug te dringen. De lokale gemeenschap wordt actief betrokken bij het programma om malaria te bestrijden.

Pfizer-TASO partnership

Sinds 2001 werkt Pfizer samen met TASO, The Aids Support Organization, in Uganda. TASO is de grootste NGO die daar actief is. Pfizer ondersteunt er de bouw van een nieuw behandelings- en opleidingscentrum. Het aantal raadplegingen verdubbelde en de psychologische begeleidingssessies stegen met 60 procent.