Fiscale fiche 281.50 Leveranciers Contact

Pfizer vierde meest aantrekkelijke werkgever van 2011

 

Tijdens de recente Randstad Award verkiezing kaapte Pfizer voor het tweede jaar op rij de vierde plaats weg in de ranglijst van meest aantrekkelijke werkgevers van 2011.

“Sinds we voor het eerst genomineerd werden in 2003, is Pfizer als enige bedrijf elk jaar in de top 10 van aantrekkelijke werkgevers geëindigd. Daar zijn we uiteraard trots op”, aldus HR-manager Anne De Backer.

Werknemers zijn volgens Randstad vooral op zoek naar werkzekerheid, door de onzekere economische situatie, gevolgd door een goede werksfeer, een aantrekkelijk loon en een gezond evenwicht tussen werk en privé.

Anne De Backer: “Bij Pfizer werken we daar elke dag aan, met concrete maatregelen. We bieden onder meer een bovengemiddeld salarispakket, met tal van extra voordelen zoals een pensioenfonds en verzekeringen maar ook de mogelijkheid om de werktijd beter te beheren via flexibele werkuren en de mogelijkheid om te telewerken van thuis uit. Zowel op lokaal als internationaal vlak geeft Pfizer werknemers de kans zich verder te ontplooien door een aantal projecten te organiseren in uiteenlopende domeinen. Via zogenaamde virtuele jobs kunnen onze werknemers internationaal carrière maken, terwijl ze toch in België gevestigd blijven.  We hebben ook programma’s voor key talents of programma’s die meer gericht zijn op vrouwen waarbij een coaching op maat wordt georganiseerd”.

De farmaceutische sector doet het op zich trouwens goed in de Randstad Award: op één editie na (in 2009) kwam de sector telkens als nummer één van de meest aantrekkelijke sectoren in België uit de bus. Voor zeven van de tien bouwstenen waar werknemers naar op zoek zijn in een job, staat de farma-industrie in de top 3: onder meer voor loon, werkzekerheid, toekomstperspectieven en opleidingsmogelijkheden. De sector is dus snel hersteld van het dipje in 2009: het bewijs dat farma vlot omgaat met de vele herstructureringen in de sector.

Text SizeAAA