Fiscale fiche 281.50 Leveranciers Contact
 

Pfizer versterkt zijn Belgische verankering

Belangrijke nieuwe investeringen en bijkomende werkgelegenheid gepland in Puurs en Zaventem

 

Woensdag 13 oktober was een belangrijke dag voor de sites van Puurs en Zaventem.  In aanwezigheid van Vlaams Minister-President Kris Peeters heeft Pfizer gisteren aangekondigd dat het zijn R&D activiteiten en productie wil versterken in het land door middel van investeringen ten belope van 61 miljoen euro.  Niet minder dan 170 nieuwe jobs zullen tegen 2015 gecreëerd worden: een honderdtal op de Antwerpse site en zo’n 70 in Zaventem.  Julien Deneve ( site leader Puurs), Jean Zagouras (site leader Zaventem), Peter Menu, viroloog Marc Van Ranst en Kris Peeters hebben allen om beurt het belang van deze investeringen onderstreept. Uit de woorden van Kris Peeters viel duidelijk af te leiden dat hij onze industrie uiterst belangrijk vindt.

60 miljoen in Puurs - Het belangrijkste investeringsproject betreft de bouw van een ‘Flexible Cartridge Center’, waar een nieuw type van spuiten met twee kamers zal worden gemaakt. Het productieproces van deze complexe cartridges is een technologisch hoogstandje. Wereldwijd zijn er dan ook maar een handvol installaties die dit aankunnen. Verder is in Puurs ook de ontwikkeling voorzien van een proeffabriek toegespitst op steriele geneesmiddelen en vaccins. Ten slotte zullen de investeringen ook dienen voor de vervanging en modernisering van de bestaande productie-infrastructuur.

1,4 miljoen voor ZaventemDe activiteiten van het onderzoekscentrum voor diergeneeskunde in het Britse Sandwich worden integraal overgebracht naar Zaventem. In deze eenheid zullen ongeveer 70 nieuw aan te werven hoog opgeleide onderzoekers aan de slag kunnen.

Text SizeAAA

 Untitled