Fiscale fiche 281.50 Leveranciers Contact

Pfizer start een studiebeurs op in "Health Technology Assessment"

“HTAcademy Scholarship” programma van Pfizer nu op Europees niveau

Tweede wedstrijdcyclus voor veelbelovende wetenschappers op het gebied van Health Technology Assessment in België, Duitsland, Nederland en Zwitserland

In 2010 nemen verschillende Europese landen voor de eerste keer deel aan het “HTAcademy Scholarship” programma, dat vorig jaar werd gelanceerd door Pfizer Duitsland. Veelbelovende wetenschappers uit België, Duitsland, Nederland en Zwitserland kunnen zich tot 7 april 2010 kandidaat stellen voor een jaarlijkse beurs die kan oplopen tot € 25.000. Doel van de HTAcademy is de verdere ontwikkeling van Health Technology Assessment te bevorderen als belangrijk instrument voor analyses van de voordelen van medische dienstverlening. Door het programma uit te breiden naar andere Europese landen wil Pfizer een grensoverschrijdende uitwisseling van kennis bevorderen.

"Om kwaliteitsvolle medische diensten te kunnen blijven verstrekken in de Europese landen is een efficiënt gebruik nodig van de middelen waarover we beschikken," aldus Clare McGrath, Senior Director HTA Policy bij Pfizer Europa. Onze ervaringen tot op heden met het gebruik van HTA ter ondersteuning van dit doel benadrukt de nood om de methodologie te evalueren en ontwikkelen. "Als toekomstgericht, farmaceutisch onderzoeksbedrijf steunen we actief de vastlegging van hoge normen op het gebied van Health Technology Assessment, met de oprichting en Europese uitbreiding van het “HTAcademy Scholarship“ programma," aldus McGrath. Het initiatief heeft de steun van toonaangevende HTA-experts uit de deelnemende landen, die samen het adviescomité vormen en als jury de beurswinnaars selecteren.

Het beursprogramma wordt één keer per jaar aangekondigd. Elk van de deelnemende landen geeft een nationale beurs van € 5.000 aan een veelbelovende wetenschapper wiens werk in grote mate bijdraagt tot de verdere ontwikkeling van het HTA-concept. Uit de nationale beurswinnaars wordt dan de Europese winnaar gekozen wiens project het meest veelbelovend lijkt vanuit wetenschappelijk oogpunt. Naast de nationale beurs krijgt de Europese winnaar ook de Europese HTAcademy Scholarship goed voor € 20.000.

De uitnodiging geldt voor gezondheidseconomen, artsen, gezondheidswetenschappers, psychologen en experts op andere domeinen die zich bezighouden met de evaluatie van medische processen. In het kader van hun functie als jurylid kiezen de prominente en onafhankelijke leden van het adviescomité het beste projectontwerp uit de ingediende projecten rond het thema van dit jaar – procedures en methodologie op het gebied van Health Technology Assessment.

Meer informatie over het “HTAcademy Scholarship“ programma, over de wedstrijd voor 2010 – inclusief inschrijvingsformulieren om te downloaden – en over de deelnemende raden van experts vindt u op www.htacademy.eu.

Contact bij Pfizer België/Luxemburg:
Daniel Van Bellinghen
Director Communications
02 554 67 22
0475 84 12 06
daniel.vanbellinghen@pfizer.com

Text SizeAAA