Fiscale fiche 281.50 Leveranciers Contact

Pfizer opent plechtig haar nieuw centrum voor de ontwikkeling van diergeneeskundige vaccins in aanwezigheid van de heer Minister Jean-Claude Marcourt

Louvain-la-Neuve, 15 april 2008 - Pfizer, wereldleider in de farmaceutische industrie, opende heden plechtig haar nieuw centrum voor de ontwikkeling van diergeneeskundige vaccins op de site van het wetenschappelijk park van Louvain-la-Neuve. Het evenement vond plaats in aanwezigheid van Dhr. Jean-Claude Marcourt, Minister van Economie, Tewerkstelling en Buitenlandse handel van het Waalse Gewest, alsook in aanwezigheid van talrijke politieke en universitaire autoriteiten en leden van de Pfizer-groep.

Het nieuwe centrum is uniek voor Pfizer in Europa. Het zal toelaten om de ontwikkeling, de registratie en de lancering van nieuwe vaccins te versnellen. Met een oppervlakte van 360 m², gespreid over drie verdiepingen, geeft het onderdak aan de operaties met betrekking tot de ontwikkeling van de nieuwe producten en aan de operaties van formulering, vulling en lyofylisatie van de vaccins. "De beslissing van Pfizer om dit ontwikkelingscentrum op te richten op dezelfde site als deze waar de nieuwe producten zullen geproduceerd worden, is een strategische keuze. Ze laat een grotere en snellere betrokkenheid toe van de productiesite in het ontwikkelingsproces van de nieuwe producten en draagt bij aan een grotere samenwerking tussen de fabriek en de verschillende departementen voor Onderzoek en Ontwikkeling in Engeland en de Verenigde Staten," aldus Rudy Rosolen, Directeur van de productiesite van Pfizer te Louvain-la-Neuve.

De productiesite van Louvain-la-Neuve


De productiesite van Louvain-la-Neuve staat aan de spits van de vooruitgang inzake biotechnologieën en aseptische operaties. Ze is gespecialiseerd in de productie en de distributie van vaccins voor huisdieren en landbouwhuisdieren, en stelt momenteel 220 personen tewerk.

De site krijgt ook een nieuwe geïntegreerde lijn voor het vullen van vloeibare vaccins in plastieken flacons. Deze lijn is bestemd voor de productie van twee varkensvaccins. Het eerste, Stellamune®, beschermt de varkens tegen pneumonie. Het tweede, Improvac®, is een product voor immunocastratie bij varkens en laat toe om fysieke castratie te vermijden. Het is een nieuw en zeer veelbelovend product, omdat het de zoektocht naar economische voordelen combineert met het welzijn van de dieren.

Meer dan 400 verschillende afgewerkte producten, geproduceerd te Louvain-la-Neuve, worden gedistribueerd in alle landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Brazilië, alsook in een toenemend aantal opkomende markten. Dit vertegenwoordigt een jaarlijks volume van ongeveer 125 miljoen dosissen vaccins, wat overeenkomt met een omzetcijfer van ongeveer 150 miljoen dollar.

De diergezondheid bij Pfizer en zijn R&D- engagement


De producten van de diergezondheidsindustrie vertegenwoordigen een steeds belangrijker wordend aandeel in onze maatschappij. De gezondheid van huisdieren ligt de eigenaars steeds nauwer aan het hart en de gemiddelde uitgaven per dier zijn de laatste 10 jaar meer dan verdubbeld. Albert Bourla, President van Pfizer Animal Health voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten, bevestigt het volgende: "We bieden de markt oplossingen aan om ziekten te bestrijden en de productiviteit, de levenskwaliteit van de dieren en de kwaliteit van de afgewerkte producten van dierlijke oorsprong te verbeteren."

"De sector van de diergezondheid vertegenwoordigt momenteel een omzetcijfer van 5,5 miljard dollar op de Europese economische markt en 16 miljard dollar op wereldschaal. Op dit ogenblik helpt Pfizer de dierenartsen om dieren te behandelen in meer dan 90 landen van de wereld," aldus Juan Ramon Alaix, President van Pfizer Animal Health.

Pfizer Animal Health, met een R&D-team van meer dan 700 medewerkers en onderzoekers in diergeneeskundige wetenschappen, besteedt jaarlijks ongeveer 300 miljoen dollar aan onderzoek en ontwikkeling in de diergeneeskunde.

Dr. Koenraad Bostoen, Country Manager Pfizer Belgium/Luxembourg, onderstreept dat de aanwezigheid van Pfizer in België zich vertaalt in de weerkerende investeringen en het aantal directe tewerkstellingen dat ongeveer 3.000 bedraagt, en eindigt met volgende uitspraak: “Het feit dat Pfizer België slechts 0,7% van het wereldomzetcijfer van Pfizer vertegenwoordigt, terwijl meer dan 3% van de werknemers zich in België bevinden, wijst op het wetenschappelijk, economisch en sociaal belang van de groep in België.”

Officiële opening van het centrum voor onderzoek en ontwikkeling door de heer Minister Jean-Claude Marcourt, in aanwezigheid van de heer Juan Ramon Alaix en de heer Albert Bourla.

Text SizeAAA